Specialistisch team

Natuurlijk Schoon

Even voorstellen

Door nauwe samenwerking tussen de 3 bedrijven is er een specialistisch team samengesteld. Alle medewerkers van Natuurlijk Schoon zijn in bezit van een VCA bewijs en weten hoe ze op een veilige en verantwoorde manier te werk moeten gaan. Door de juiste equipment te combineren met gespecialiseerd personeel krijg je de beste resultaten. Ons personeel maakt gebruik van een lans die vast zit aan een tank met een elektrische pomp. Door de elektrische pomp kan de specialist in een alle nesten benevelen en zorgen dat de eikenprocessierups op een veilige manier word bestreden. 
De lans die wordt gebruikt voor het bestrijden van de eikenprocessierups is tot 7 meter lang. Pop het moment dat er nesten zijn geconstateerd met een hoogte boven de 7 meter komt er een mini hoogwerker van te pas. We hebben gekozen voor een minihoogwerker omdat we op deze manier makkelijk bij alle nesten kunnen. Door de kleine maat zijn we erg wendbaar en kunnen we op lastige plekken komen. Dit is van belang op drukke plaatsen als campings recreatie en bijvoorbeeld gemeentes.

Vreeker B.V.

Vreeker B.V. is een bedrijf dat zich al 25 jaar lang hard maakt binnen de binnen en buitenshuis sector. Met een team van in totaal 75 man verzorgen zij verschillende markten. Zo is Vreeker Begraafplaatsservice onderdeel van Vreeker B.V. goed voor het verzorgen en delven van graven op 180 begraafplaatsen in Nederland. Buiten de begraafplaats service is er nog een team van hoveniers die alle werkzaamheden verrichten buitens huis. Van het aanleggen van tuinen tot onderhoud voor gemeentes. Als versterking zijn er binnen Vreeker B.V. nog 2 bedrijven, die opereren binnenshuis en als versterking dienen voor de andere partijen. Metaal Maatwerk Groot is een van deze bedrijven. Zij richten zich op alles wat met metaal te maken heeft zoals trappen, onderhoud en nog veel meer. Jan Reek natuursteen is overgenomen door Vreeker B.V. in 2009 en diende als versterking voor de grafmonumenten bij de Begraafplaatsservice. In 2022 zijn ze uitgegroeid tot een van de grootste natuursteen bedrijven van Nederland.

Maar waarom Vreeker en de Eikenprocessierups? Omdat Vreeker B.V. altijd al werkzaam is geweest binnen de groenbranche zijn ze het probleem van de eikenprocessierups al vaker tegengekomen. Nu staat maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Vreeker hoog in het vaandel. Bij het bestrijden van de eikenprocessierups was duurzaam bestrijden eerder nog niet mogelijk. Dit was voor Antoon Vreeker mede-eigenaar van Vreeker B.V. een rede om te kijken naar de mogelijkheden binnen deze branche. Na verschillende gesprekken met mede ondernemers uit de buurt is het balletje gaan rollen. Na verschillende onderzoeken en het zien van de mogelijkheden werd het allemaal alleen maar mooier. ‘’Afgelopen jaren hebben we al genoeg voor de natuur bepaald. Het is nu tijd om de natuur te helpen’’ Toevoegen aan de biodiversiteit, niet door uit te roeien maar door een beheersing van de plaag te creëren.

Gourmet B.V .

Gourmet B.V. is een teeltbedrijf ontstaan uit het familiebedrijf van de familie Broersen, dat al 3 generaties actief is in de teelt en selectie van sjalotten en uien. Vroeger werd plantmateriaal aan de zaadhuizen geleverd die het op hun beurt weer doorverkochten aan zaadwinkels en tuincentra. Meer dan 25 jaar geleden is Gourmet zich gaan bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe sjalottenrassen gericht op de consumptiemarkt. Inmiddels onderscheidt ons familiebedrijf zich door 365 dagen per jaar zelf zorg te dragen voor de teelt, selectie, verpakking en distributie van een compleet assortiment uienproducten. Het complete proces in eigen beheer. 

Met Gourmet Ingredients sluiten we de cirkel en pakken we voedselverspilling aan waar het begint. De uienproducten, die niet geschikt zijn voor de detailhandel, worden verwerkt tot natuurlijke en plantaardige ingrediënten om innovatieve voedseloplossingen te leveren. Zero waste, maximale smaak! Gourmet bouwt aan directe relaties met haar klanten. Door de schakels tussen de teelt en de eindklant zo kort mogelijk te houden, kunnen we snel en adequaat inspelen op de wensen van onze klanten. Bovendien denken we, als totaalspecialist in de keten, graag mee met de klant. Om samen te werken en te inspireren, op het gebied van product, assortiment, concepten en verpakkingen.

Grent B.V.

Grent B.V. is een onderneming van Barry Grent. Barry is opgegroeid als tuinderszoon en “per ongeluk” in de gevelreiniging en renovatie terecht gekomen. Op zijn 20ste (7 januari 2000) startte hij zijn bedrijf. Naast zijn gevelrenovatie werkzaamheden kwam er een stuk grond op zijn pad in 2001, hierop is Barry begonnen met het kweken van 4 hectare pioenrozen. De pioenen zijn in 2012 verkocht en heeft Barry zijn volledige focus op de gevelrenovatie gericht. Grent Gevelonderhoud B.V. is actief voor aannemers, overheden, instellingen en particulieren, alsook monumentale werken. Passie voor reinigen bleef groeien en zo is Grent Gevelonderhoud B.V. de afgelopen 10 jaar flink uitgebreid, zowel in personeel als in de diversiteit van het materieel. De werkzaamheden die worden uitgevoerd door Grent Gevelonderhoud B.V. zijn zeer divers te noemen deze dagen. Waar het begon met het renoveren van een gemetselde muur, kan iedereen nu terecht voor o.a. een complete gevelrenovatie van A tot Z. Worden gevelsteigers in eigen beheer geplaatst, en is er de beschikking over diverse soorten en maten hoogwerkers. Daarnaast heeft Barry zich nog meer verdiept in het reinigen van allerlei materialen. Hierdoor is de kennis van reiniging ver uitgebreid en worden nu ook daken en damwandgevels vakkundig gereinigd door Grent Gevelonderhoud B.V.

Maar waarom Grent Gevelrenovatie B.V. en de Eikenprocessierups? Barry komt veel in contact met klanten, waarbij oplossen van problemen centraal staan, hij is ook in contact gekomen met de leverancier van het product om samen eens te onderzoeken hoe ze de rups kunnen aanpakken onder zo vriendelijk als mogelijke omstandigheden. Dit wekte Barry zijn interesse, vooral doordat hij vanuit de pioenen teelt weet hoe moeilijk het is om ziekten en plagen te behandelen zonder chemie.