Stappenplan

Natuurlijk Schoon

Werkwijze stappen

1: Urgentie lijst

Is het nog geen seizoen en wilt u toch al verzekerd zijn van een acute behandeling op het moment dat de eikenprocessierups optreed. Dan kunt u zich inschrijven voor de urgentie lijst. De urgentie lijst is ontwikkeld om voor ons een inschatting te maken welke routes we  mogen gaan rijden. Dit zorgt namelijk voor een lagere Co2 footprint. Door het vooraf berekenen van routes en plekken kunnen wij een schatting maken en snel door handelen voor u bedrijf. Als u zich heeft ingeschreven voor de urgentie lijst dan wordt u altijd binnen 3 dagen geholpen met u probleem. 

2: Kennismaking

Wij van Natuurlijk Schoon vinden persoonlijk contact een van de belangrijkste dingen tijdens het uitvoeren van een dienst. De dienst die wij bieden met betrekking tot het bestrijden van de eikenprocessierups is voor on niet zomaar en dienst. Het gaat hierbij om de veiligheid van de mens en natuur. Daarom vinden wij het van belang om eerst een gezicht te hebben bij het bedrijf waarmee een samenwerking aan gaan. Als het voor het seizoen is dan komen we graag op de koffie om het probleem vast te stellen en de werkwijze toelichten. Zit u nou in het seizoen en heeft het urgentie maar geen tijd voor een afspraak dan is telefonisch contact voldoende. 

3: Prijsindicatie

Na het  maken van afspraak en het identificeren van het probleem maken wij een prijs op. Deze prijs is gebaseerd op basis van de grote van het probleem. Heeft u veel bomen staan en een indicatie van de vorige jaren dan kunnen we op basis daarvan een prijs maken. 

4: Plattegrond park

Efficiënte eikenprocessierups bestrijding is van belang om de gasten zo min mogelijk van last te zijn. Om zo efficiënt mogelijk te werken is het voor ons handig om een kaart te hebben  van het park. Deze kaart mag digitaal zijn maar ook fysiek. Als op de kaart van te voren aangegeven staat waar de nesten zich bevinden kunnen we gericht gaan behandelen. Door gericht te handelen verminderen we de overlast voor de gasten. 

5: Bestrijding

Na de voorbereiding is het zover de behandeling kan beginnen. Tijdens de behandeling zullen er specialisten op locatie komen. De specialisten zullen met behulp van een lans en elektrische pomp de nesten benevelen en behandelen. Na behandeling zullen de bomen worden afgezet met een groen lint waarop wordt aangegeven ‘’deze boom is op biologische wijze behandeld door natuurlijk Schoon.  Doordat de nesten in de bomen kunnen blijven hangen dienen deze als voedsel voor de verdere bosbewoners. De neten zijn op dit moment volledig onschadelijk voor mens en dier. 

Zie onderstaand de verdere communicatie middelen:

  • Sticker met natuurlijk behandeld
  • Keurmerk mag op de website weergeven worden
  • Composteer baar lint om de behandelde boom om de gast te informeren
  • Informatieblad bij de incheckbalie om gasten te informeren over de duurzame behandeling
  • Eventuele teksten en stuk over de eikenprocessierups op de website